Horloge reparatie is een essentiële vaardigheid voor het onderhoud van uurwerken. Het kan verschillende taken omvatten, zoals schoonmaken en oliën. Of bijvoorbeeld het vervangen van onderdelen, afhankelijk van het horlogetype. Kennis van de juiste onderhoudstechnieken kan ervoor zorgen dat horloges jarenlang goed blijven functioneren.  Wij vertellen je graag meer over waar je moet opletten bij de verschillende soorten horlogereparaties. Ook geven we graag meer informatie over hoe je een horloge goed kan onderhouden waardoor je zo lang mogelijk plezier van je prachtige uurwerk hebt.

Soorten horlogereparaties

Voor het repareren van horloges is allerlei gereedschap nodig, zoals schroevendraaiers, pincetten, tangen en een vergrootglas. Een vergrootglas helpt horlogemakers de kleine onderdelen in het horloge te onderzoeken. Afhankelijk van het type horloge kunnen ze ook speciaal gereedschap nodig hebben zoals hamers, ponsen, veerstangverwijderaars of kastopeners.

Je horloge goed onderhouden

Regelmatig onderhoud aan je horloge is noodzakelijk om het goed te laten lopen. Controleer regelmatig op tekenen van slijtage of schade en voer noodzakelijke reparaties snel uit. Het is belangrijk om horloges goed op te bergen als ze niet in gebruik zijn, want extreme temperaturen en vocht kunnen na verloop van tijd schade veroorzaken. Met de juiste zorg kan je horloge jaren meegaan.

Onderdelen van een horloge vervangen

Het vervangen van horlogedelen is een delicaat proces dat met zorg moet worden uitgevoerd. Ook is het belangrijk om onderdelen van het horloge alleen te vervangen als dat nodig is, omdat sommige onderdelen moeilijk te vervangen zijn en speciaal gereedschap vereisen. Als het horloge niet goed functioneert of de tijd niet nauwkeurig bijhoudt, kan het nodig zijn bepaalde onderdelen te vervangen. Veel voorkomende vervangingsonderdelen zijn batterijen, kwartskristallen, veren en kronen. Raadpleeg een vakman of lees de instructies van de fabrikant voor de juiste installatie voordat je een onderdeel van het horloge vervangt.

Horloge reparatie bij Dehorlogewinkel.nl

Wij van dehorlogewinkel.nl beschikken over jarenlange ervaring betreffend het repareren van uw horloge. Van het vervangen van een complex mechanisch uurwerk tot het verwisselen van een horloge batterij. Wij zorgen ervoor dat uw horloge vakkundig en zeer professioneel wordt onderhouden zodat je horloge de hoogst mogelijke kwaliteit weet te behouden.

Daarnaast maken wij het stellen van stalen horlogebanden mogelijk en bieden wij andere soorten horloge reparaties aan. Benieuwd wat wij voor uw Junghans Horloge kunnen betekenen? Neem direct contact op en wij helpen u graag verder!