Max Bill MEGA Solar bekroond als beste horloge

Puristisch design gecombineerd met innovatieve technologie – met dit concept wist de Max Bill MEGA Solar van Junghans de industrie-experts van de INHORGENTA AWARD 2022 te overtuigen en werd verkozen tot “Retailers Choice – Best Watch”. De INHORGENTA AWARD wordt beschouwd als de belangrijkste prijs van de branche en is al voor de vijfde keer uitgereikt in totaal acht categorieën. De uitreiking markeert traditioneel het hoogtepunt van Duitslands grootste horloge- en juwelenbeurs, die dit jaar zijn deuren opende van 8 tot 11 april in München.

“Nadat de INHORGENTA vorig jaar niet door kon gaan, waren we des te blijer om onze partners weer persoonlijk te ontmoeten. Tijdens de vier beursdagen hebben we veel verhelderende gesprekken gehad en konden we een geweldige merkaanwezigheid laten zien, naast de onthulling van onze nieuwste productinnovaties op onze stand”, vatte Matthias Stotz, Managing Director van Junghans, volledig tevreden samen.

“De INHORGENTA AWARD in de categorie ‘Retailers Choice: Best Watch’ maakt een volledig succesvolle beurs compleet. Na in het verleden al twee keer te zijn onderscheiden voor het beste ‘Watch Design’, is dit nu onze derde overwinning bij de INHORGENTA AWARDs. Daar zijn we vooral trots op, want dit is een onderscheiding van de vakhandel”, legt Matthias Stotz uit. “Het succes van de Max Bill MEGA Solar, die we overigens op de laatste INHORGENTA voor de pandemie in februari 2020 hebben gepresenteerd, toont aan dat dit model zich ook in deze crisis heeft laten gelden en een succesvol product is voor onze partners.”

Driemaal bekroond ontwerp

De Max Bill MEGA Solar staat voor een naadloze combinatie van de nieuwste horlogetechnologie en het puristische product design van Max Bill. Het heldere ontwerp van de wijzerplaat is teruggebracht tot de essentie van het oorspronkelijk ontwerp van de Bauhaus-kunstenaar uit 1961. Onder de lichttransparante en koepelvormige wijzerplaat bevindt zich een speciaal voor dit model ontworpen zonnecel. Het drijft de zeer efficiënte en nauwkeurige multi-frequentie radio gestuurde werking van de Max Bill MEGA Solar aan met behulp van de onuitputtelijke energie van de zon. Een eeuwigdurende kalender en de aanpassing van alle bekende tijdzones met de kroon of via synchronisatie met de Junghans MEGA App maken een exacte weergave van de tijd altijd en overal mogelijk. Het ontspiegelde saffierglas en het gebruik van titanium maken dit uurwerk zowel bestendig als vederlicht.

De Max Bill MEGA Solar is vorig jaar al bekroond met de Red Dot Award: Best of the Best 2021 en de Focus Gold van het Design Center Baden-Württemberg voor zijn bijzonder duurzame designconcept.

INHORGENTA-MUNICH-2022

INHORGENTA-MUNICH-2022